Festivalul Internațional de Carte

TRANSILVANIA

Ediția a 10-a
25 septembrie – 29 septembrie 2024

Echipa FICT

FICT adună oameni frumoși și experiențe care rămân mult timp în sufletele celor care trec pragul festivalului. Iar asta nu se poate întâmpla fără o echipă minunată, fără acești oameni care își oferă în fiecare an timpul, energia și bucățele din inimile lor pentru ca FICT să se întâmple!

Oamenii din spatele proiectului

$
Ei sunt cei care aduc FICT în fiecare toamnă la Cluj.

Gabriel Bota

DIRECTOR FICT

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu scriitor, bineînțeles că nu mi-a ieșit! În rest, n-am fost niciodată în stare să fac altceva decât să iubesc: oamenii, cărțile, sportul și viața! Poate de aceea de ani de zile le spun oamenilor: „Cartea salvează vieți”. La fel și sportul. La fel și iubirea. De aceea s-a creat FICT, de aceea am adunat oameni în jurul festivalului, o familie care iubește cartea. Poate de aceea nu renunț.”

Bianca Tămaș

PR MANAGER

„Sunt PR de meserie și scriitoare de suflet. Sunt un recipient pentru amintiri și colecționez apusuri. Eu am grijă ca povestea FICT să ajungă la oameni pe toate căile posibile: prin radio, TV, presă scrisă, pe rețelele de socializare, dar mai ales din vorbă-n vorbă. Vorbesc mult la telefon și dau impresia că mă pricep la multitasking. Dacă scriu un mesaj și îți zic: spune, că te aud, să știi că de fapt, nu aud nimic din ce-mi zici. Să nu te superi.”

Luminița Rusu

RESPONSABIL EDITURI

„Sunt prozator și farmacist. Am debutat cu poezie în 1995, dar momentan scriu proză fiindcă mă reprezintă. Textele mele au fost cuprinse în două volume de proză scurtă, iar în prezent este în curs de publicare primul meu roman. Sunt responsabil edituri la FICT, job-ul meu fiind să aduc la festival expozanți doriți de public, iar oferta de carte să fie variată, astfel încât fiecare să își găsească în cele patru zile cel puțin un volum care să îi bucure inima.

Iubesc cărțile bune și oamenii faini, de aceea mă simt foarte bine în echipa FICT!”

Florina Cușmir

SOCIAL MEDIA MANAGER

„Iubesc oamenii, arta de toate felurile și cafeaua. Am terminat o facultate de comunicare, un master în artă și lucrez în Social Media Marketing. Mai exact spun povești frumoase în online pentru branduri mișto. Iubesc ceea ce fac, de asta sunt tare încântată că am intrat în echipa FICT, care este una foarte faină.”

Cati Dăscălescu

SOCIAL MEDIA SPECIALIST

Eu sunt Cati și trebuia să ajung la FICT în 2022 ca voluntară. Aparent, atât de tare le-a plăcut oamenilor de aici de mine, încât m-au băgat în echipă și tot aici sunt. Recunosc însă că și mie mi-a plăcut că altfel nu rămâneam. Eu mă ocup de filmat reels și TikToks pentru FICT. Uneori mai scurtez textele pentru social media căci, colegii mei, scriitori fiind, au tendința să se întindă.

Când nu mă ocup de FICT sunt social media specialist, creez content și dau direcții vizuale. Dacă veniți la FICT și vedeți pe cineva mereu cu telefonul, filmând, să știți că eu sunt.

Petre Nicolescu

ART DIRECTOR

„Cu mii de ani în urmă am absolvit Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și un master în CAD. Deși, ca formație, sunt inginer, intuiția și sensibilitatea mi-au purtat pașii spre literatură și muzică, două domenii încărcate de o subtilitate artistică pe care știința cu greu o poate pătrunde. E unul din motivele pentru care, mai târziu, am urmat cursurile masterului Istoria Imaginilor – Istoria ideilor din cadrul catedrei de Literatură Comparată de la UBB.

În pauza dintre o lectură și o sonată cântată la pian, creez imagini. De orice fel. De peste 25 de ani fac design grafic, fotografie, film documentar sau film artistic.

 FICT este proiectul meu de suflet pentru că întotdeauna mi-a oferit libertate de exprimare artistică deplină. Nici nu se putea altfel, când ai în jur oameni care gândesc și simt ca tine. Cu nostalgie în glas pentru ediția care s-a încheiat, cu emoția întâlnirii viitoare, vă invit să ne fiți alături și la anul. Ne revedem printre cărți.”

Bogdan Hilhor

RESPONSABIL LOGISTICĂ

„Mă numesc Bogdan Ionuț Hlihor, am 27 de ani și vin de peste munți, din zona Sucevei. Am urmat cursurile Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind absolvent al specializărilor Turism Cultural – nivel licență (2017), respectiv Patrimoniu și Turism Cultural – nivel master (2019). Sunt o fire activă, implicată, sociabilă, fiind deschis spre cunoaștere și informare continuă.

Momentan activez pe partea de logistică la evenimente. Aventura mea la FICT a început în 2016 atunci când am fost voluntar, la fel și în 2017; iar datorită implicării active, din 2018 fac parte din echipa de organizare a festivalului, fiind responsabil pe partea de logistică.

Rudolf Nyari

VICEPREȘEDINTE ASOCIAȚIE FICT

„De 20 ani de când lucrez cu oamenii, întreaga mea activitate a avut ca scop performanța. Am început în mediul academic, apoi am decis să-mi îndrept atenția către propria dezvoltare și am devenit antreprenor, iar apoi coach. Astfel că, am dezvoltat, am construit și am pus în practică propriile idei, aspirații și vise.

De când am auzit prima dată de proiectul FICT, am simțit că sunt parte din el și că mă reprezintă. Astfel, aducem cartea acolo unde îi este locul: în mijlocul tuturor, printr-un cadru de manifestare unde oamenii se bucură de câteva rânduri citite împreună, de o sărbătoare în care personajul principal rămâne 𝑐𝑎𝑟𝑡𝑒𝑎.”

Ana-Maria Călugăr

FOTOGRAF

Am ajuns la FICT în 2023 ca fotograf, iar oamenii de aici m-au primit cu cea mai mare căldură. Știu sigur că aici rămân cu ei. Fotografie fac de ceva timp, la început era un hobby, acum pot spune că e și un stil de viață. Peste tot am camera cu mine. Când nu fac poze, sunt Project Manager și mă ocup de Digital Media Creation. Îmi place să zic așa:

“Digital whiz and passionate photographer.”